Kvalitetni končniki poskrbijo za večjo stabilnost avtomobila med vožnjo

Zračnost volanskih končnikov med vožnjo prepoznate najbolj med vožnjo po neravni površini oziroma po cestišču z veliko kamni. Med vožnjo je opazno, da nimate kontrole nad vozilom. Med največjo zračnostjo končnikov med vožnjo celo odmevajo posamezni udarci na vozilo, ki jih povzroča cestišče. V kolikor opažate zmanjšano stopnjo odzivnosti vozila, je nujno, da preverite v kakšnem stanju so končniki in jih po potrebi zamenjate.

Kje se nahajajo končniki in koliko jih je?

Na levi in desni strani volanskega droga lahko najdemo posamezen končnik oziroma kroglični zglob. Naloga končnika na krmilnem drogu je prenos sile na druge sestavne priključne dele avtomobila.

Končnik
Na hitrejšo raven obrabe končnikov vpliva hitra in sunkovita vožnja po neravnem terenu. 

Negativni vplivi na končnike in njihovo obrabljenost

Na hitrejšo raven obrabe končnikov vpliva hitra in sunkovita vožnja po neravnem terenu.  Posebej prihaja do nevarnosti uničenja končnikov, če hitro vozimo in zapeljemo na povišano bankino ali na pločnik ter kasneje vozilo sunkovito pristane nazaj na cestišču. Poleg zloma končnikov tako tvegamo tudi poškodbe podvozja ali počene gume. Na obrabljenost končnikov vpliva tudi število prevoženih kilometrov.

Cenovno ugodni rezervni avtodeli, ki jih lahko menjate sami

V domači garaži lahko menjate različne rezervne avtodele, kar sami ali s pomočjo prijatelja. Pogosto se doma menjajo deli kot so filtri, ogledala, senčniki, motorno olje, avto žarnice, brisalci, akumulatorji, predpražniki, blatniki in različna dodatna oprema.

Zanimivi rezervni avtodeli in dodatna oprema

Na tržišču obstaja širok nabor dodatnih rezervnih avtodelov in opreme, ki jo sprva morda ne poznamo, ko pa jo namestimo v vozilo postane za nas nepogrešljiv del vozila. Veliko ljudi kupuje sedaj proti zdrsne podloge za mobitel, ki omogočajo prevažanje telefona med vožnjo na armaturi, brez nameščanja nosilcev.

V isti kategoriji: