Kako izbrati kuhinjske stole?

Kuhinjski stoli bi morali ne samo odlično izgledati v prostoru, ampak biti tudi praktični za uporabo. Na kaj se morate torej osredotočiti pri njihovi izbiri in česa ne smete spregledati?

Prvi pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati je, kje bo miza in koliko prostora bo okoli nje. To je pomembno vprašanje, saj lahko preveliki kuhinjski stoli otežijo premikanje po prostoru.

Kuhinjski stoli, ki ustrezajo notranji postavitvi

Prvi pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati je, kje bo miza in koliko prostora bo okoli nje. To je pomembno vprašanje, saj lahko preveliki kuhinjski stoli otežijo premikanje po prostoru. Sedež se mora ujemati tudi z obliko mize. Če je okvir mize prefinjen in domiseln, potem morda ne boste mogli stolov vstaviti pod mizo, kar bi glede funkcionalnosti notranjosti znalo biti neugodno.

Preberite naslednji članek: Urejanje okolice hiše – celovita ureditev prihrani čas in denar

Na ceno urejanja okolice hiše to vpliva precej dejavnikov. Odvisno je od želja stranke, same idejne zasnove, programa, ki bo v vrtu, izbora materialov – različne kvalitete pogojujejo različne cene – in ne nazadnje finančne zmožnosti. 

Slog ni nič manj pomemben

Že veste, na katere praktične dejavnike morate biti pozorni. Kaj pa videz? Tukaj je možnosti res ogromno. V zadnjih letih so postali še posebej priljubljeni minimalistični modeli v črno -belih barvah, ki odlično izgledajo v notranjosti, zaključeni v skandinavskem slogu. Zelo zanimive so tudi variante s kovinskimi okvirji, ki so videti tudi moderno in brezčasno.

Izbira kuhinjskih stolov je pomembna odločitev, običajno za večletno intenzivno uporabo takšnega pohištva. Zato morate biti še posebej pozorni na njihovo ergonomijo, pa tudi na to, ali bodo po videzu brezčasni.

V isti kategoriji: