Predsoba je vstop v naše domovanje

Vsak pravi dom ima prostor, kjer se ponavadi sezujemo ter s sebe spravimo odvečna oblačila. Tak prostor imenujemo predsoba in velja za nekoliko manjšega. Ravno zato je izjemnega pomena, da v njem primerno razporedimo stvari. Vsaka najmanjša napaka pri postavitvi ter razporeditvi pohištva nam lahko pokvari celoten izgled tega prostora. Vsekakor pa je pomembno, da je prostor primerno urejen, saj predstavlja vstop v naše domovanje.

Večina naših obiskovalcev si lahko že na podlagi te sobe v glavi naredi vtis o tem, kakšno bo videti naše domovanje v celoti.

Naj bo čim manj različnih kosov

Za majhen prostor, kot je denimo predsoba, je izjemnega pomena, da je v njem postavljenega čim manj različnega pohištva. Dobro je, če je v njej omarica, v katero pospravljamo svojo obutev ter večja omara, ki je namenjena našim plaščem ter drugi podobni obleki. V tem delu stanovanja je zaželeno, da imamo še nekoliko večje ogledalo, ki je izjemno praktično za vsakdanjo rabo. Potem pa so tu še drugi dodatki manjše velikosti, ki prostoru dajejo piko na i. To je lahko prisrčna preproga, ki ne sme biti preveč velika in niti zelo majhna ne. Dobro je, da imamo na steni kako primerno sliko, ki daje videz, da smo sodobni.

Naj bo svetla ter lepih barv

Predsoba je torej vstop v naše domovanje, zato je pomembno, da se že takoj na začetku počutimo zaželene. Na to lahko zelo močno vplivajo barve. Tako menijo tudi mnogi strokovnjaki. Priporočajo, da naj bo ta del našega doma svetel ter posebnih barv, ki odsevajo optimizem. Stene so lahko povsem bele, tu pa tam pa si lahko privoščimo kak izjemno intenziven vzorec, na primer v rdeči, rumeni ali oranžni barvi.

Pohištvo v kompletu

Ni redko, da se nam zgodi, da ne najdemo primernega pohištva, ki bi ga lahko brez slabe vesti postavili v dnevno sobo. Težko namreč naletimo na situacijo, kjer bi v enem salonu našli vse na kupu.

Obstaja pa možnost, da kupimo pohištvo v kompletu in to tako, da ga naročimo izdelati posebej za naše potrebe. Izberemo primernega proizvajalca, ki bo za nas napravil izdelke, ki jih bomo z največjim veseljem postavili v našo predsobo.

V isti kategoriji: