Escape room Ljubljana

Konec leta 2014 smo v Ljubljani dobili novo „Sobo za pobeg“ oz. Escape room Ljubljana. Gre za zabavno igro, ki se je v zadnjih letih razširila po vsem svetu. Igro Soba za pobeg ali Escape room je po vzoru istoimenske računalniške igrice prvič za uporabo v realnem svetu priredil Japonec Takao Kato. Vendar se je od takrat koncept igre nekoliko spremenil. Danes jo približno eno uro na stalni lokaciji igra skupina ljudi, ki se med seboj navadno poznajo.

escape-room-ljubljana

Prve sobe so v Evropi nastale v Švici in na Madžarskem, kjer je njihovo število že preseglo 100. Bliskovito so se razširile tudi v drugih državah. Soba za pobeg je soba, polna različnih nalog in ugank, ki jih morajo rešiti igralci, da na koncu najdejo ključ od izhodnih vrat in se rešijo. Pri tem so pomembne ročne spretnosti, sposobnost opazovanja okolice, logično sklepanje, vzročno-posledično in tehnično razmišljanje, predvsem pa sodelovanje med igralci. Igra je že zasvojila mnoge igralce in je priljubljena med vsemi generacijami.

Zakaj izbrati Escape room Ljubljana?

Escape room Ljubljana ponuja več kot druge tovrstne sobe, saj se od drugih sob razlikuje po tem, da se igralci ne rešujejo zgolj iz ene sobe, pač pa iz dveh povezanih sob, iz katerih se morajo rešiti v 70 minutah, in sicer se iz prve Da Vincijeve sobe s pomočjo časovnega stroja podajo v čas znanega detektiva Sherlocka Holmesa. Lahko pa igralci izberejo tudi način igre, pri kateri se med seboj pomerita dve skupini igralcev. Vsako skupino se zaklene v ločeno sobo, kjer 30 minut rešujeta naloge. Po pretečenem času se igra prekine, igralci počakajo, da se sobi ponovno postavita v prvotno stanje, nato pa se skupini ponovno zaklene, vendar v nasprotni sobi kot prej. Bitka se zaključi po pretečenih novih 30 minutah. Zmaga tista skupina, ki reši več nalog v obeh sobah.

Napotite se v Escape room Ljubljana in se preskusite!

V isti kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *