Izvirna darila, ki izvabijo nasmešek

Spet je naokoli dobro leto dni, spet se približuje poseben dogodek in spet si že več dni vnaprej prizadevate dognati, kaj bi lahko podarili svojim najbližjim.
Po raziskavi, ki je bila izvedena v Veliki Britaniji, je kupovanje daril enakovredno stresno za večino ljudi, kot je npr. naporna ločitev, selitev ali sprememba zaposlitve. To opravilo je na lestvici šestih najbolj stresnih opravil v življenju. Čemu je temu tako?smešna darila
V raziskavi je 61 % vprašanih odgovorilo, da nimajo dovolj izkušenj pri kupovanju daril, ali da jih skrbi, da obdarovancu oz. obdarovanki darilo ne bo všeč. Najbolj se namreč bojijo, da bi na obrazu obdarovanca oz. obdarovanke zagledali razočaranje, ko ta odvije svoje darilo.
Po skupinah glede na spol je 62 % moških navedlo, da jih ideja nakupovanja demotivira. Nadalje se je izkazalo, da je po mnenju tako moških kot žensk, najtežje izbrati darilo za očeta ali prijatelja.
Pri vprašanju, kaj bi sami najraje prejeli, je 55 % vprašanih odgovorilo, da si želijo nekaj, kar bi jih presenetilo, navdihnilo ali spravilo v smeh. Glede na izbor daril pa je bilo mogoče oblikovati naslednjo zanimivo lestvico. Najvišje mesto so zasedla smešna darila (http://metroshop.si/zabavna%20sme%C5%A1na%20darila), sledile so jim nenavadne naprave, proizvodi za razvajanje in aktivnosti, kot je vožnja s Ferrarijem ali degustacija vin, temu pa so sledili gurmanski užitki. Zgolj 3,7 % vprašanih si je zaželelo darila, ki bi ga lahko delili z vso družino, kot so na primer družabne igre.
Tudi pri nas je mogoče ugotoviti, da vlada glede nakupovanja daril in glede prednostnega izbora daril podobno razmerje. Pri spletni trgovini metroshop so se temu dejstvu primerno prilagodili. Pri njih lahko dobite posebej izbrana zabavna darila zanjo in zanj, ki bodo obdarovancu oz. obdarovanki zagotovo privabila nasmešek na obraz.
Izbirate lahko med pivskimi čeladami ali nahrbtniki, ki bodo gotovo navdušili zaprisežene pivce piva. S tehniki se lahko pozabavate in jim podarite polnilec za telefon v obliki klasične telefonske slušalke. Morda bo vašega prijatelja navdušila pivska ruleta. Dame pa bodo morda navdušili pripomočki za izdelavo smešnih fotografij ali tuš ročka v obliki mikrofona.
Za zaključek pa naj navedem še nasvet strokovnjakov, kot odgovor na zgornjo anketo, ki pravijo, da nakupovanje daril v nobenem primeru ne bi smelo biti stresen dogodek. Darila, ki največ štejejo so namreč tista, ki jih podarite iz srca, tega pa se oseba, ki tako darilo prejme, vedno zaveda.

https://www.youtube.com/watch?v=0ro8g_OLri4

V isti kategoriji: