Darila za moške – kaj jih razlikuje od daril za ženske?

Res je, da moški manj vneto razpravljajo po družabnih omrežjih kot ženske, a predstavljajte si, da je vaš dragi vendarle eden tistih, ki mu na primer Facebook ni tuj. In recimo, da bi želeli, da tam zapiše: »Moja draga je kul! Poskrbela je za najboljše darilo, kar sem jih kadar koli dobil!« Kakšna bi bila slika pod zapisom?darila-za-moške
Če naj bi bila darila za moške takšna, da so vredna tovrstnega zapisa, potem najprej odmislite sentimentalnosti, nad katerimi se raznežimo pripadnice »lepšega« spola. Vas bi zagotovo ganilo v dno duše, če bi vam dragi ob obletnici ali rojstnem dnevu podaril okvirjeno fotografijo z vajinega prvega zmenka ali bi vam napisal ljubezensko pismo. Moški pa so drugačni. Fotografija? Pismo? Hvala, res lepo, ampak to ni nekaj, kar bi navdušilo večino moških.

Prav tako darila za moške nimajo prav nič skupnega z darili za ženske kar se tiče podarjanja vsakdanjih praktičnih pripomočkov. Če ženski podarite »mikser«, bo gotovo cel teden kuhala mulo v prepričanju, da ji niste podarili nekaj takšnega, pri čemer bi imeli v mislih zgolj njo in njene radosti, ne pa praktičnega gospodinjstva – kljub temu, da v kuhanju sicer uživa in ne mine vikend, ne da bi svojega dragega presenetila s pecivom. Moški so tudi tu drugačni. Nič nimajo proti, če jim podarite vrtalni stroj, ki ga že dolgo potrebujejo. Nič nimajo proti, če jim kupite žar, da bodo poleti na njem obračali čevapčiče …
Omenimo še eno razliko: darila za moške v skromni, tipični izvedbi za njihov spol, običajno naravnost navdušijo. Tipična darila za ženske, pa lahko naletijo tudi na hladen odziv. Če ženski za praznik podarite zgolj lep šopek ali zgolj škatlo čokoladic, bo vihala nos, češ da poleg tega še nekaj manjka. Podarite moškemu nekaj steklenic iz prodajalne s pivom, pa bo naravnost navdušen! Ja, fotografija pod napisom«Moja draga je kul!« bi z lahkoto upodabljala nekaj steklenic z izbranimi znamkami piva.
Ampak gotovo morajo obstajati tudi darila za moške, ki niso drugačna kot darila za ženske? Vsekakor. Med te lahko štejemo darila, ki nudijo ugodje, na primer masažo ali obisk savne. Saj veste, tudi moški radi spočijejo svoje mišice in razstrupijo telo po stresnem delavniku. Prav tako kot ženskam tudi njim prija izlet na lepše, le da ga je treba izbrati v skladu z moškimi interesi. Če se bo ona razveselila izleta po gradovih Bavarske, se bo on bolj razveselil izleta na dirko formule ena ali na košarkaško tekmo.

Preberite še o tem kako izberemo smešna darila.

V isti kategoriji: