Digitalni klavir Casio Privia PX-160 ima tri-senzorsko klaviaturo

Casio Privia PX-160 ima tri-senzorsko klaviaturo s 88-imi obteženimi tipkami (Scaled Hammer Action II). To je patentirana tehnologija, ki vsebuje nove tipke z simulirano teksturo slonovine in ebenovine, in zagotavlja vrhunsko doživetje, ki ga ne moremo primerjati s standardnimi klaviaturami drugih blagovnih znamk.

Všeč so mi toni klavirjev Rhodes, glavni zvok klavirja je globok in svetel. Všeč mi je »groba« klaviatura. Meni se ni zdelo zelo globoka, tako kot pri klaviaturi Fatar. Tako kot pri vseh instrumentih te kategorije, tudi tu obstaja majhna vrzel, ko želite igrati pianissimo – vendar se instrument še ne odziva na pritisk tipk.

Za razliko od mnogih drugih modelov v tej cenovni kategoriji, Casio PX-160 uporablja različne vzorce, odvisno od igranja, in ne spremeni le glasnost.

Omeniti moram, da zgornje tipke proizvajajo veliko več mehanskega hrupa, čeprav je na splošno igranje na to klaviaturo prijetno.

Digitalni klavir Casio PX-160 za razliko od svojih konkurentov nima veliko vgrajenih zvokov (ima jih le 18). Inženirji podjetja so se osredotočili na kakovost zvoka. Tonske lastnosti akustičnih glasov so izrazitejše kot v katerem koli drugem modelu v tem cenovnem razredu. Polifonija z 128 notami omogoča predvajanje različnih zvokov v ločenem načinu.

Klavir ima dober nabor digitalnih funkcij, vključno z zmožnostjo kombiniranja dveh instrumentalnih glasov, način deljene klaviature (lahko tudi sočasno snemanje obeh delov), metronom in »transpose«.

PX-160 povezave

Casio PX-160 lahko povežete z osebnim računalnikom ali prenosnikom preko USB vmesnika in ga uporabite kot MIDI klaviaturo. Za priključitev na zunanje naprave so potrebni dodatni MIDI priključki. USB MIDI omogoča, da se PX-160 uporablja kot krmilnik z Apple iPad-om in uporabo Appleovega kompleta za povezovanje kamere.

V isti kategoriji: