Vodič za nakup kopalniškega bloka za majhne kopalnice

Statistično gledano, ljudje v kopalnici preživimo tretjino svojega časa. Zaradi tega je pomembno, da imamo udobno, kvalitetno in vzdržljivo kopalniško opremo. Majhne kopalnice odlikujejo kopalniški bloki z visoko stopnjo funkcionalnosti in kvalitete. Ponavadi vsebujejo veliko ogledalo, močno razsvetljavo, malo omarico nad umivalnikom in malo večjo pod umivalnikom. Pred nakupom je priporočljiv ogled primerov opremljanja majhnih prostorov, kjer je oprema za kopalnico vizualno privlačna, cenovno dostopna in trpežna, prostor pa je maksimalno izkoriščen. Vse toaletne potrebščine so skrite za vratci kopalniških omar, obenem pa hitro dostopne.

Tudi kopalniška oprema je funkcionalna 

Zaradi visoke stopnje vlažnosti in visokih temperatur, morajo biti kopalniški bloki narejeni iz kvalitetnih in trpežnih materialov. Slabo izdelana kopalniška oprema začne razpadati že v manj kot enem letu. Material izdelave opreme za kopalnico mora biti tako vodoodbojen in gost, da prepreči absorpcijo vode ali nastanek plesni. Kakovostni kopalniški blok ima dovolj prostora za shranjevanje vseh potrebščin, zasede maksimalno količino prostora, ima prijetne oblike in barve ter najpomembnejše- ne vsrkava vlage vase.

Kopalniško pohištvo kombinirajte z dodatki

Za pričaranje prijetnega vzdušja, kombinirajte kopalniški blok s preostankom opreme. Barvo, obliko in dodatke kombinirajte z barvami ploščic, belo tehniko, preprogami, nalepkami in podobno. V majhnih kopalnicah položite sušilni stroj nad pralnega, da prihranite prostor. Pred kad položite preprogo, ki jo kombinirajte z detajli na kopalniškem bloku. V kolikor že imate položene ploščice po tleh in stenah, barvo opreme prilagodite odtenkom in strukturi ploščic. Ne pozabite uporabiti materiale, ki so odporni na plesen. Priporočljivi so svetli odtenki pohištva, opreme in ploščic, saj je na njih umazanija manj vidna.

Idealno pohištvo za moške kopalnice

Moški večinoma cenijo minimalističen slog, ki zahteva čim manj čiščenja pohištva. Za gospodinjstva s pretežno moškimi člani so tako primerni kopalniški bloki v kombinaciji velikega ogledala, ene ali dveh stranskih omaric, močne razsvetljave za lažje britje, velikega prostornega umivalnika in podpultne omarice. V spodnji omarici se lahko shranjujejo čistila in toaletne potrebščine, ki jih ne uporabljamo vsak dan, v zgornje kopalniške omarice pa se dajo izdelki za vsakodnevno rabo. Za manj težav pri čiščenju, izberite kopalniški blok, v bolj svetlih odtenkih, kjer se bodo vlaga in prstni odtisi najmanj poznali. Armatura naj bo čim večja, saj bo tako umivanje rok enostavneje, pipa pa se bo manj umazala zaradi škropljenja vode.

V isti kategoriji: