Pomembnost delovnih hlač

Uporaba zaščite opreme pri fizičnih opravilih je izredno pomembna iz številnih razlogov. Primerni čevlji, majica, delovna čelada in druga oprema zaščiti posameznika pred številnimi nevarnostmi v okolju. Obenem pa olajša uporabniku opravljanje svojega dela. Velikokrat spregledan del pomembne delovne opreme so ravno delovne hlače. Namenjene so varovanju posameznikovega zdravja in nudenje funkcionalnosti. Tako je možno opaziti, da jih skoraj vedno nosijo gradbeni delavci, vzdrževalci telekomunikacijske opreme, mehaniki in ljudje drugih poklicev fizične narave. Hlače so tudi pomembne iz vidika produktivnosti, saj so opremljene s številnimi žepi in drugimi dodatki, ki olajšajo prenos orodij in drugih ključnih pripomočkov ter materiala.

Hlače z veliko žepi

Dandanes lahko delovne hlače najdemo v različnih oblikah, barvah in z mnogimi dodatki. Njihova najbolj priljubljena lastnost je ravno funkcionalnost. To pa v veliki meri dosežejo s strateško razporeditvijo žepov. Žepi so mišljeni za shranjevanje orodja in drugih pripomočkov za delo. Najdemo jih lahko na straneh hlač, delu hlač na stegnih in zadnjici. Poznamo pa tudi snemljive žepe, ki jih na delovne hlače pritrdimo v obliki pasov. To je izredno uporabna oprema za poklice, kjer mora delavec s seboj nositi določena orodja, vijake, tesnila ipd. 

Narejene so iz močnega materiala, ki je veliko močnejši od denima. Kvalitetne izvedbe hlač za delo uporabljajo kombinacijo materialov, kot je bombaž, denim, poliester ipd.

Dodatna oprema za delovne hlače

Na trgu je možno zaslediti različno dodatno opremo, ki jo lahko pritrdimo na delovne hlače. Ta nam omogoča nošnjo orodja, kot so kladiva, izvijači, noži in podobno. Za delo na višini pa lahko zasledimo dodatke v obliki vrvi, karabinov in vzmeti. 

V veliko primerih imajo hlače za delo ščitnike za kolena. Te so lahko tovarniško prišiti na predel kolen, ali pa jih pritrdimo na hlače na različne načine. Nekatere izvedbe ščitnikov pa je možno uporabiti kot vložek, ki ga namestimo v predel kolen. 

Omenjena oprema je zelo priporočljiva za ljudi v poklicih, kjer večino časa delajo v klečečem ali pol-klečečem položaju. Tako jih uporabljajo polagalci ploščic, serviserji, vodovodarji, električarji in mnogi drugi terenski delavci.

Trpežen material hlač kljubuje vsakodnevni obrabi

Delovne hlače se od navadnih hlač najbolj razlikujejo po svoji trpežnosti. Narejene so iz močnega materiala, ki je veliko močnejši od denima. Kvalitetne izvedbe hlač za delo uporabljajo kombinacijo materialov, kot je bombaž, denim, poliester ipd. Temu je tako, saj morajo hlače imeti sledeče lastnosti:

Trpežnost hlač za delo pa tudi zaščiti uporabnika. Močni materiali preprečujejo, da bi se oblačilo strgalo pri uporabi. Obenem pa ga tudi ščitijo pred ostrimi in drugimi predmeti, ki se nahajajo v okolju. S tem se prepreči trganje materiala hlač v primeru, da jih uporabnik ponesreči zatakne za ostre predmet. Tako ne pride do poškodbe kože in samega materiala, kar je izredno uporabno pri lahkih in bolj težavnih terenskih delih. 

V isti kategoriji: