Uporaba zunanjih svetil

Zunanja svetila so mišljena za izključno uporabo v zunanjem svetu. To pomeni, da jih lahko uporabimo tudi na zunanjem delu stavbe. Tako si lahko osvetlimo dovoz, dele vrta, vhod v hišo in druge zunanje elemente. Res pa je, da so svetila za zunanjo uporabo veliko bolj drugačna od navadnih. Narejena morajo biti drugače, saj so izpostavljena vremenskim vplivom. Tako morajo zdržati vpliv vlage, sonca, vetra in drugih elementov narave. Poleg tega pa dodajo varnost naši nepremičnini, saj osvetljujejo prostor, ki bi drugače bil temen. Poglejmo si skupaj različne vrste zunanjih svetil in kako nam lahko pomagajo izboljšati naše okolje v katerem živimo.

Zunanje fiksne luči

Najbolj pogosta uporaba zunanjih svetil je v obliki fiksnih luči. Lahko jih namestimo na katerikoli ravno površino. Te luči so velikokrat vodoodporne in najbolje poudarijo arhitekturo naše hiše ali delov hiše. Priporočena uporaba je primarno na vhodih in dovozih, saj tam najbolje izpostavijo in osvetlijo ključne dele naše nepremičnine, kjer je veliko prometa.

Možnost pa imamo tudi kupiti samostoječa zunanja svetila s katerimi lahko dodamo unikatno atmosfero našemu vrtu, terasi ali dovozu.

Stenske luči za verando

Trenutno so najbolj popularna zunanja svetila, ki jih lahko namestimo na zunanje stene naše hiše. Najbolj pogosto jih lahko najdemo pri vhodih v hišo in garažah ter zunanjih prostorih, kjer se največkrat gibljemo tudi ponoči. Dodajo tudi komponento varnosti, saj izgleda, kot da je vedno nekdo doma.

Taka svetila lahko dodamo pred garažo, ob vhodu v klet ter ob ključnih delih zgradbe, kjer se bomo gibali. Najbolj smiselno je, če razporedimo luči tako, da nam osvetljujejo pot okoli stavbe.
Zunanja svetila za verando pa so nameščena okoli vhodnih vrat. Najbolj optimalno je, če jih postavimo na približno višino naših ramen. To naredimo zato, da nam razpršijo svetlobo navzdol, saj tako lažje vidimo naše ključe in druge predmete, ki jih potrebujemo, da odklenemo vhodna vrata.

Osvetlimo garažo

Dostikrat je prva stvar, ki jo opazimo na naši hiši ravno garaža. Če jo primerno osvetlimo z zunanjimi svetili, bo izražala dobrodošlico vsem obiskovalcem. Če imamo garažo blizu verande, ju lahko skupaj povežemo s svetili in tako ustvarimo poseben izgled, ki lahko deluje odlično.

Za več informacij in ponudbo raznovrstnih zunanjih svetil se obrnimo na spletno stran volino-svetila.si. Tukaj bomo našli ogromno različnih svetil s katerimi si lahko izboljšamo bivalni prostor.

Zidna razsvetljava notranjih prostorov. Del opremljanja prostora, ki ni vedno najlažje, je osvetlitev prostora in povezanost z osrednjo temo le tega. Svetila morajo odražati prostor, obenem pa ne smejo zasenčiti samega dizajna. Preberi več …

Vodič za nakup kopalniškega bloka za majhne kopalnice. Za odlaganje in shranjevanje stvari, kot so brisače, higienske potrebščine in drugo, potrebujemo kopalniško pohištvo. Preberi več …

V isti kategoriji: