Zidna razsvetljava notranjih prostorov

Stenska svetila postajajo vedno bolj priljubljena. Zidna razsvetljava je namreč poskrbi za prijetno in ambientalno osvetlitev, ni moteča ter omogoča, da osvetlimo vsak kotiček prostora. Poleg tega pa je danes na voljo zelo veliko različnih modelov stenskih svetil, med katerimi lahko izbirate, kar pomeni, da lahko vsakdo najde primeren model zase. Ne glede na to, kateri prostor bi radi osvetlili, in ne glede na to, kakšen slog opremljanja vam je všeč, boste zagotovo lahko poiskali luči, ki bodo lepe in funkcionalne.

Sodobna in minimalistična stenska svetila

Zidna razsvetljava v večini primerov ni nekaj, kar bi želeli narediti opazno, zato so v sodobno opremljenih interjerjih najboljša izbira minimalistično oblikovana stenska svetila, ki se lepo kombinirajo z ostalo opremo. Na voljo so zelo različni modeli, ki so največkrat v beli ali kovinski barvi, saj sta ti dve barvi nevtralni in se lepo ujemata z vsemi drugimi barvami.

Zidna svetila s šarmom in eleganco

Poleg bolj sodobno in minimalistično oblikovanih modelov pa so na voljo tudi takšni, ki vas bodo navdušili s svojo sofisticiranostjo. Elegantne linije in zanimivi detajli ter poudarki poskrbijo za to, da se bo izbrana zidna razsvetljava prilegala tudi bolj razkošnim interjerjem ali prostorom, ki so opremljeni z lepo ohranjenimi starinami. Tako lahko v ponudbi najdete tudi svetila, ki posnemajo videz starih svečnikov, kar se lepo poda h kakšnemu restavriranemu naslanjaču ali sliki v baročnem zlatem okvirju. Tako lahko tudi s pomočjo svetil ustvarite posebno eleganco in sledite slogu, ki vam je všeč. 

Preberite si še naslednji članek: Adventni venec v obliki kroga pomeni večnost in zvestobo

Adventni venec v obliki kroga pomeni večnost in zvestobo, saj nima ne začetka ne konca. Danes so sveče na adventnem vencu različnih barv: rdeče, zlate, srebrne, … Najbolj zgovorne so na vencu tri vijolične sveče in ena rožnate barve.

Svetila za odlično osvetlitev

Poleg videza pa je seveda pomembna tudi funkcionalnost. Zidna razsvetljava naj bo načrtovana tako, da nudi čim boljšo osvetlitev prostora. V primeru, da gre le za pomožne luči ali pa je zidna razsvetljava namenjena le ustvarjanju vzdušja, pa je pomembno, da z njo dosežete točno tak vtis, kot si želite. Na to vpliva tako izbira primernega svetila kot ustrezne žarnice. Pri tem velja preveriti tudi, ali je pri določenem modelu žarnica že vgrajena ali pa jo morate kupiti sami, pa tudi, ali gre za navadno ali LED žarnico. Slednja namreč velja za bolj varčno in porabi manj električne energije.

V isti kategoriji: