Primerjava spletnih trgovin

Kakšno spletno trgovino boste izbrali, je v veliki meri odvisno od vašega proračuna, vaše računalniške pismenosti, prav tako pa od želene velikosti spletne prodajalne. Da bo izbira lažja in bo kar najbolj ustrezala vašim potrebam, vam je tu na voljo hitra in preprosta primerjava izdelave spletnih trgovin z razlago, zakaj se odločiti za eno ali drugo.
Za najstarejšo velja osCommerce, ki jo nekateri uporabljajo še tudi danes, vendar je dejansko zastarela in povzroča nemalo težav pri spreminjanju videza. Zanjo se danes ne velja več odločiti, razen v primeru, da se odločite za nakup že obstoječe spletne prodajalne na tej platformi – takrat ni nujno vložiti v novo trgovino, saj tudi osCommerce ponuja marsikaj in ima veliko brezplačnih modulov, ki so povsem zadovoljivi. Iz te trgovine izhaja tudi Zen Commerce, ki je ravno tako nekoliko zastarel, vendar ima druge prednosti – na primer brezplačni modul za moneto in slovenski jezik. Primerjava spletnih trgovin osCommerce in Zen Commerce z drugimi nas hitro opozori na to, da sta obe trgovini starejši, kar sicer zagotavlja veliko brezplačnih modulov, a peša pri videzu.

Kaj pa, če želite izdelati povsem preprosto spletno trgovinico, ki jo boste zgolj dodali spletni strani, na kateri predstavljate svojo dejavnost, in želite pri tem prodajati manjše število svojih izdelkov? Potem se lahko odločite za WP e-commerce, ki temelji na WordPressu in je zato mnogim povsem enostavna za uporabo, saj na istem sistemu deluje tudi njihova spletna stran. Če WP ne uporabljate, pa ni razloga, da se ne bi nekoliko razgledali in izbrali kaj drugega.
Med sisteme, ki jih zajema izdelava spletnih trgovin spadata Magento in Prestashop. Primerjava spletnih trgovin, ki smo jih že omenili, z zadnjima dvema, je uporabnikom očitna že na prvi pogled – obe sta namreč že po videzu sodobni. Seveda pa je videz pri spletni strani nekaj, kar ni najbolj pomembno, in se je potrebno odločati v večji meri na podlagi funkcionalnosti. Magento trgovina je vsekakor tista, ki trenutno velja za najboljšo. Omogoča poslovanje z zelo velikim številom prodajnih proizvodom, na voljo je ogromno modulov, stanje zalog in prodaja sta povezani z računovodsko aplikacijo in izstavljanje računov ter obračunavanje davkov sta povsem enostavna – spletna trgovina sama dejansko naredi vse tisto, za kar v fizičnih trgovinah starega kova zaposlujejo kar lepo število ljudi. V primerjavi z Magentom je Prestashop še nekoliko manj razvit, vendar tudi manj obsežen – kar je prav tako lahko prednost.
https://www.youtube.com/watch?v=_LoHkg4NdY4

V isti kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *