Kako izdelati zelo obiskano spletno trgovino?

Vaša spletna trgovina je vaš prvi kontakt z vašo stranko. Pomembno je, da je prvi vtis dober. To dosežete s postavitvijo hitro odzivne trgovine z enostavnim načinom plačevanja. Stranke nimajo veliko časa, niti veliko pozornosti za dolgotrajne nakupe. V primeru, da je vaša stran nepregledna in je nakup preveč zapleten, bodo stranke odšle k vaši konkurenci.

Analiza konkurence in trga

Izdelavo uspešne in zelo obiskane spletne trgovine zaupajte strokovnjakom. Slednji bodo dodobra preučili vašo konkurenco, njihove napake in prednosti ter to izkoristili za izdelavo vaše bolj uspešne spletne strani. Izdelava spletnih trgovin Novo mesto – Edsolution – se začne najprej z dogovorom med naročnikom in izvajalcem. Naročnik predstavi svoje potrebe, ideje, vizijo in želje, izvajalec pa jih skuša izvesti v praksi. Pri tem tudi objektivno svetuje ali odsvetuje določene elemente spletne strani in jo prilagodi povprečni stranki in njenim nakupovalnim navadam. Cilj vzpostavitve novega spletnega mesta je v tem, da privabi stranke in zviša prodajo.

Pregled obstoječih besedil, fotografij in videoposnetkov

Preučitvi konkurence in trga sledi temeljit pogovor z naročnikom. Izvajalec predstavi svoje že obstoječe projekte, uspešnost posamezne akcije ter nasvete za uspešno trgovino. Nadaljnje načrtovanje poteka v konsenzu med obema vpletenima. Izvajalec lahko zahteva od naročnika, da pošlje že obstoječa besedila, fotografije in videoposnetke. Ves material bo kasneje tudi pregledan, optimiziran in dodan na stran. Pri pisanju besedil je pomembno, da je besedilo unikatno in ni duplicirano.

Testiranje funkcionalnosti

Čim je izdelava spletnih trgovin Novo mesto dokončana, oblikovalec izvede tudi testiranje. Pri tem preuči vse morebitne napake, izvede manjša popravila in prisluhne dodatnim navodilom naročnika. Pomembno je, da je spletna stran prilagojena uporabi na različnih napravah, predvsem uporabi na pametnih telefonih. Po lansiranju spletne trgovine pa se lahko dogovorita o vzdrževanju in nadaljnjem gostovanju. Veliko naročnikov se odloči tudi za možnost Google in Facebook oglaševanja. Oglaševanje dviguje obiskanost strani, privablja kupce iz različnih lokacij ter dviguje prodajo.

Ko imate svojo spletno stran ali spletno trgovino, boste potrebovali še gostovanje. Kaj je to VPS gostovanje si lahko preberete tako, da sledite povezavi.

V isti kategoriji: