Certifikati za varnejše izkušnje brskanja po spletu

Če za SSL certifikat še niste uspeli slišati, boste zagotovo, ko boste želeli ustvariti svojo spletno stran. Gre za vrsto protokola, ki zagotavlja šifrirano povezavo med uporabnikom in strežnikom. Podatki se na takšen način prenašajo varno in zanesljivo.

Še posebej so varnostni certifikati priporočljivi tedaj, kadar se preko spletnega mesta prenašajo oziroma pretakajo osebni podatki, bančne transakcije pa tudi druge bolj občutljive informacije uporabnikov spleta.

SSL certifikat (Secure Sockets Layer) je kriptografski protokol, ki zagotavlja varno komunikacijo med spletnim strežnikom in brskalnikom uporabnika.

Izbira primernega varnostnega certifikata za spletno stran

Seveda se boste morali vprašati, kateri SSL certifikat je najprimernejši za vaše potrebe pri spletni strani. Najbolje je, da najprej raziščete vse vrste varnostnih certifikatov in temeljito pregledate, v čem se med seboj razlikujejo.

Na voljo so:

  • SSL certifikati za domensko potrditev,
  • varnostni certifikati poslovne potrditve,
  • certifikati SSL za razširjene potrditve,
  • SGC SSL certifikat,
  • WildCard SSL certifikati,
  • večdomenski UCC/SAN certifikati.

SSL certifikati za domensko potrditev in certifikati poslovne potrditve

Varnostni certifikati za domensko potrditev se priporočajo predvsem za manjše spletne strani. Prav tako so ustrezna izbira za aplikacije Facebook in za Google.

Varnostni certifikat za poslovne potrditve pa so namenjeni za omogočanje večje varnosti uporabnikov ter zagotavljajo bistveno večje zaupanje uporabnikov na spletu. priporočajo se vsem podjetjem, ki imajo v lasti spletne strani.

Največje prednosti SSL certifikatov

Ko prihaja do izmenjave podatkov med stranjo na spletu in brskalnikom, je varnost zagotovo prva beseda. SSL certifikat ima svoj namen, in to je v prvi vrsti varovanje podatkov, ki jih obiskovalci puščajo na spletnih straneh.

Če ima lastnik domene SSL certifikat, mu to vsekakor torej omogoča visoko stopnjo varnosti. Varnostni certifikat skrbi za povsem varen prenos podatkov uporabnikov po spletu. Njihova funkcija je ta, da sproti šifrirajo prav vse besedilne podatke, na primer gesla, naslove, imena, številke kreditnih kartic.

Varnostni certifikati na spletu predstavljajo nezlomljivo obrambo podatkov obiskovalcev. To pomeni, da obrambe ne zmore zlomiti niti najbolj izkušeni hekerski napad. Še ena od glavnih nalog omenjenih certifikatov pa je ta, da potrjujejo vašo identiteto oziroma omogočajo pristnost spletne strani. Vemo, da je preverjanje identitete eden od najbolj pomembnih vidikov varnosti na spletu. Z vidika obiskovalcev spleta je ključno, da uporablja vaša spletna stran SSL certifikat tudi za to, ker torej potrjuje vašo identiteto.

V isti kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *