Na zmenek z ukradeno vrtnico

Izkazovanje pozornosti s cvetjem, spodnjim perilom in povabilom na večerjo:

Dan, ki mu je ime posodil sveti Valentin, bo največ veselja zagotovo prinesel zaljubljencem, kot kaže pa za obdarovanje s cvetjem in sladkarijami ne bodo prikrajšani niti najožji družinski člani in najboljši prijatelji. Sodeč po tem, kar so včeraj povedali trgovci, cvetličarji in naključni mimoidoči, se nakupovalna mrzlica še ni začela.

Prijetna lastnost praznika je v tem, da v ljudeh zbudi pozitivno spremembo, saj se za kratek čas osvobodijo rutine. Trgovci, ki so odkrili še eno tržno nišo, nas pričakujejo odprtih rok in iz nas ustvarjajo zveste potrošnike. Meni valentinovo ne prinaša posebne radosti, saj na njegov račun ne bom prodal prav nič več praženih mandljev. Navadil sem se tudi, da med prazniki ne zapravljam, čeprav priznam, da sem nekoč prav na valentinovo podaril vrtnico, ki sem jo ukradel z nekega vrta.

Kdor ima nekoga rad, naj nanj misli vse leto, ne le ob uvoženih praznikih. Kot trgovka opažam, da je kupcev manj kot v minulih letih. Praznik očitno izgublja odmevnost, je pa povsem verjetno, da se bo večina po nakupih odpravila zadnji dan. Zanje smo že prejšnji teden pripravili komplete spodnjega perila in brisače v obliki srca. V trgovino prihaja največ deklet, največkrat izberejo spodnjice, redko pa zapravijo več kot tri tisoč tolarjev. Včasih zaidejo tudi starejši – ti se najraje odločijo za pižame.

Valentinovo

 Od uvoženih praznikov bi obdržal le valentinovo, vendar si želim, da ne bi bil namenjen le zaljubljencem. V tem času bi lahko izkazovali naklonjenost vsem. Z ženo praznujeva že dalj časa, najin sin, ki je zaposlen v cvetličarni, pa se rad pošali, da je njegov obstoj celo odvisen od valentinovega. Letos sva z nakupovanjem kar pohitela, zapravila približno deset tisoč tolarjev, nekaj pa bova odštela še za darilca drug drugemu. Dogovorila sva se za kosilo v mehiški restavraciji, presenečenja zame pa mi še ni zaupala. Veliko dodatnih informacij najdete na spletni strani Nirvam ali Incontrissimi.

V isti kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *