Partnerska psihoterapija nam zares lahko pomaga

Če se znajdemo v težavah z našim partnerjem, se lahko velikokrat zdi, da ni nobene rešitve. Veliko ljudi se ne sooči s težavami pravi čas in zaradi tega postanejo hujše, kot bi sicer bile. Poleg tega pa je partnerska terapija še dokaj neznan pristop k reševanju težav v razmerjih. V tem članku si podrobneje poglejmo kako nam terapija lahko pomaga rešiti še tako veliko težave. Omenili bomo tudi največje prednosti, ki nam jih terapija prinaša, ki jih morda še ne poznamo.

Spremeni nam pogled na partnerja in naše razmerje

Terapevt nam bo skozi svoje izkušnje podal nov pogled na naše razmerje. Velikokrat so največje težave v podajanju krivde, ki nam onemogoča, da se pomirimo s trenutnim stanjem. S terapijo bomo dobili nov pogled na situacijo, ki nam povzroča konflikte. Terapevt bo na podlagi svojih izkušenj predlagal rešitve ali pa nam pomagal, da pridemo do svojih odgovorov. Večino takih zapletov se da rešiti, če objektivno pristopimo k razrešitvi naših sporov.

Partnerska terapija

Naučimo se novih načinov sodelovanja

Najlažja rešitev vseh težav v razmerju je, če oba udeleženca sodelujeta med seboj. Partnerska terapija nas nauči novih način sodelovanja z našo ljubljeno osebo. To se lahko stori skozi vaje, ki temeljijo sprva na preprostih interakcijah med partnerjema.

Te vaje so lahko:

  • Vaje zaupanja
  • Vsakdanje interakcije
  • Specifične naloge, ki izboljšajo sodelovanje

Seveda so pa primeri, ko terapevt predlaga zdravljenje za bolj kompleksne težave. Tako zdravljenje je lahko specializirano zdravljenje odvisnosti od drog, krožki za nadzor jeze in podobno.

Izboljšajmo komunikacijo

Komunikacija je ključnega pomena za zdrav odnos. Partnerska terapija nam pomaga komunicirati bolj tekoče in razumno. Ključno je, da se naučimo podajati misli in mnenja na miren način v konfliktnih situacijah. Lahko, da bomo potrebovali vaje za dobro komunikacijo, ki nas bodo naučile:

  • Komunikacije v konfliktnih situacijah
  • Poslušanje čustev in misli našega partnerja
  • Bolj empatičnih in čustvenih pogovorov

Preberite si še naslednji članek: Kaj so simptomi bulimije?

Žrtve bulimije nervoze se nekontrolirano prenajedajo. Prenajedanje se odvija v krajšem času, v kakšni uri po tistem, ko človek zaužije količino hrane, ki je zagotovo večja od tiste, ki bi jo povprečen človek zaužil v enakem času in enakih okoliščinah.

Prednosti našega razmerja

Med največjimi težavami v katerih se lahko znajdemo z našim partnerjem, lahko izgubimo moč, da nadaljujemo zvezo. Partnerska terapija nam lahko poda svež pogled na vse moči in prednosti našega razmerja. Za ljudi, ki se bojijo dolgotrajne zveze pa jim partnerska terapija lahko pokaže, da se tudi najbolj težavna razmerja lahko izboljšajo.

V isti kategoriji: