Kafra, mentol in evkaliptus

Ob prehodu letnih časov so prehladi pogost pojav, ki pa se mu lahko upremo tudi s kopelmi in rastlinskimi izvlečki. Vodi za kopel, ki naj ima od 35 do 38 stopinj Celzija in naj ne traja dlje od petnajst do dvajset minut, dodamo eterična olja: esence evkaliptusa ublažijo težave prehlada tako, da pospešujejo izkašljevanje, sproščajo bronhije in okrepijo delovanje imunskega sistema v dihalnih poteh. Kafra okrepi izločanje sluzi in izboljša prekrvitev sluznice v bronhijih, mentol pa hladi razdraženo in vneto sluznico, kar daje človeku občutek lažjega in globljega dihanja.

mentol

Koža potrebuje cink

Če se poškodovana koža slabo celi, je lahko vzrok pomanjkanje cinka, ki povzroča tudi krhke lase in lomljive nohte. Ta element v sledovih je za zdravje nujen, saj je sestavni del številnih encimov. Največ ga je v jetrih, kosteh in prostati, njegova količina v krvi pa je odvisna od zdrave prehrane. Bogat vir so meso, jetra, morski sadeži in jajca, žitarice ga vsebujejo le malo. Presežek cinka je redek pojav, ki ima toksične posledice in se kaže s simptomi, kot so kovinski okus, bolečine v trebuhu in bruhanje.

Srce in onesnažen zrak

Kadar se zadržujemo v okolju z onesnaženim zrakom, ne trpijo le pljuča, ampak tudi, ne trpijo le pljuča, ampak tudi srce. To potrjujejo številne raziskave, opravljene na srčnih bolnikih, kajti pri fizičnem naprezanju v okolju z onesnaženim zrakom dobi srce bistveno manj kisika, zato je njegovo delovanje močno obremenjeno.

Oglejmo si še kaj je klorela.

V isti kategoriji: