Za kaj vse je lahko uporabno konopljino olje?

Med vsemi izdelki iz konoplje je izjemno priljubljeno tudi konopljino olje. Tega lahko uživate v svoji prehrani, prav tako se lahko uporablja za nego kože ter las. Ker ima olje konoplje prijeten oreškast okus, ga pogosto z veseljem uporabljamo v najrazličnejših jedeh, solatah, hladnih omakah, namazih ter podobno.

Z oljem konoplje zlahka oplemenitite tudi že končane jedi ali pa ga torej uporabite kot izjemno koristno sestavino. Zaradi svojih lastnosti pa je takšno olje edinstveno med vsemi jedilnimi olji. Uživati pa ga je treba praviloma hladnega. Z njim se načeloma ne kuha.

Ohranjanje zdravilnih lastnosti konopljinega olja

Če želimo, da se ohranijo prav vse zdravilne lastnosti olja konoplje, ga je seveda treba primerno hraniti. To pomeni, da se ga shrani v ustrezen prostor. Ključno vlogo pri ohranjanju zdravilnih lastnosti pa ima zagotovo temperatura.

Konopljino olje pomaga pri lajšanju težav s kožo in lasmi
Konopljino olje ima značilen okus po oreščkih in je zlato-zelene barve. Hladen postopek stiskanja pripomore k ohranitvi fiziološko pomembnih sestavin konopljinega olja. Pomaga pri težavah s kožo in je pomemben dejavnik, da se lasje okrepijo, postanejo bolj sijoči, elastični, bistveno manj dovzetni za izpadanje.

Najprimernejša uporaba je pri temperaturi 10 stopinj Celzija. Na tej temperaturi se namreč lahko ohranijo prav vse karakteristike olja, ki so ključne za naše zdravje. Okus in aroma olja pa lahko prisotna ostajata tudi ob segrevanju.

Uporaba konopljinega olja za kožo

Konopljino olje naj bi dobro pomagalo tudi pri lajšanju težav z razpokano, suho in luskasto kožo. V koži se lahko pomanjkanje esencialnih maščobnih kislin nadomesti s kozmetičnimi izdelki, ki vključujejo omega 6 maščobne kisline. V olju je gama linolenska kislina ključnega pomena pri zaščiti in pri preprečevanju izgube vode v koži. Obenem naj bi regeneracijo kože pospeševala tudi na celični ravni.

Vemo, da se regeneracija naših telesnih celic s starostjo prične upočasnjevati. Konopljino olje pa lahko zmehča in pomiri kožo, prav tako tudi vpliva na njeno boljšo elastičnost. Kožo konopljino olje dobro navlaži, zmanjša obseg luskaste kože ter obnavlja medcelične lipide.

Delovanje olja iz konoplje na lase

Konopljino olje naj bi pomagalo tudi našim lasem. Z uporabo olja na lasišču naj bi dovolj dobro poskrbeli za to, da se lasje okrepijo, postanejo bolj sijoči, elastični, bistveno manj dovzetni za izpadanje. Nanašanje olja na lasišče naj bi poskrbelo tudi za to, da so lasje pravilno navlaženi.

KONOPLJINO OLJE: Prednosti uporabe konopljinega olja za lase in kožo

Pri uporabi konopljinega olja na laseh naj bi se zmanjšala srbečica, prav tako izsušenost in nastajanje prhljaja.

V isti kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *