Uvedba davčnih blagajn bila načrtovana že v letu 2011, izvedla pa se je januarja 2015

Zaradi prevelike utaje davkov se je vlada odločila, da bi bila najboljši način uvedba davčnih blagajn in sicer za vsakega, ki posluje z gotovino. Seveda manjši davčni zavezanci še vedno lahko uporabljajo ročno izdane račune, ampak ti morajo biti vpisani v vezano knjigo računov, ki je po nakupu takoj vpisana v e- davke in potrjena na Fursu.davčna-blagajna-aplikacija Davčne blagajne bodo preko sistema Furs stroko nadzorovana na informacijski sistem, ki bo shrani in dokumentiral popolnoma vsak račun. S tem pa se bo preprečilo, da bi tisti, ki poslujejo z gotovino po prejetem plačilu spreminjali ali brisali račune. Vse to je v tem sistemu onemogočeno in preverjeno, saj so davčni inšpektorji zelo strogi in nadzorujejo popolnoma vsak korak.

Poleg uvedbe davčnih blagajn obstaja še ena možnost

Paragonski bloki so seveda popolnoma prepovedani, ampak ostaja pa možnost za manjše podjetnike in davčne zavezance, da še vedno uporabljajo vezano knjigo računov, ki je prav tako potrjena preko sistema Furs in se nadzoruje popolnoma celotno trgovanje z gotovino. Včasih so nekateri po prejetem plačilu za storitev ali izdelek, račun spremenili ali pa izbrisali, danes pa temu ni več mogoče. Vezana knjiga računov ima prav določeno število 50 računov in vsak račun ima še dodatne dve kopiji tega računa. Paragonski bloki so bili manjši in vredni le dobra 2€, ter po nakupu takoj uporabni, vezana knjiga računov pa bo na A4 formatu in bo odštela nekoliko več denarja in po nakupu potrebna še vpisa v e- davke in potrjena na Furs sistemu. Uvedba davčnih blagajn (www.davcna-blagajna.si) je za vse bila velika sprememba, predvsem pa za nekatere precej velik strošek.

Vašo blagajno bo nadgradila uvedba davčne blagajne

Uvedba davčne blagajne ne zahteva povsem novih blagajn, ampak je možnost na vašo staro blagajno naložiti sistem Furs, ki je povezan z informacijskim sistemom, ki beleži popolnoma vse račune in vam onemogoča da po prejetem plačilu račun spremenite ali pa izbrišete. Tisti, ki imate paragonske bloke, si boste lahko kupili vezano knjigo računov, ki bo potrjena z Furs sistemom in bodo prav tako nadzorovali vsako vašo prodajo, tisti, ki pa imate blagajne pa boste na te dobili naložen le nov sistem, ki bo preverjal vsak vaš izdan račun. Zelo oster bo nadzor davčnih inšpektorjev, saj davčne utaje, ki so bile narejene v preteklosti, ne bodo več mogoče.

https://www.youtube.com/watch?v=6jgdfWFnwh4

V isti kategoriji:

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *