Brezkonično brušenje

Potrebujete brezkonično brušenje? Gre za vrsto tako imenovanega okroglega oziroma okroglinskega brušenja, postopka, ki se uporablja v strojništvu oziroma orodjarstvu. Če potrebujete takšno vrsto brušenja, morate najprej torej poiskati mojstra, ki se ukvarja z njim in bo svoje delo opravil natančno.

Natančnost je namreč pri takšnem finem brušenju zelo pomembna, saj je od njega odvisna kvaliteta in brezhibno delovanje končnega izdelka. Okroglinsko oziroma okroglo brušenje se uporablja pri izdelkih okrogle oblike, kot pove že njegovo ime, sicer pa ga delimo na več različnih tipov brušenja, med katerimi so:

  • brezkonično brušenje,
  • brušenje med konicami
  • vstavno brušenje.

Kaj po brušenju?

Po postopku okroglega brušenja se lahko izvede še en postopek, ki omogoča še bolj fino končno obdelavo nekega izdelka oziroma materiala – ta postopek imenujemo gladilno valjanje, ki poskrbi za čim večjo gladkost nekega brušenega izdelka, hkrati pa se s tem orodjarskim postopkom zveča tudi njegova trdnost, kar vpliva na njegovo življenjsko dobo, kvaliteto in uporabnost.

Če potrebujete brezkonično brušenje oziroma katero koli drugo vrsto okroglega ali okroglinskega brušenja, je treba pred samo izvedbo naročila preveriti, kakšen fi ima lahko vaša okroglina na izdelku, da ga bo mojster lahko brez težav zbrusil tako, kot to želite. Večina mojstrov ima namreč stroje za brušenje, ki omogočajo natančno brušenje le določenih velikosti okroglin, zato je pred dogovorom za brušenje določenega izdelka treba preveriti tudi to in se z mojstrom dogovoriti o vseh možnostih.

V primeru, da niste popolnoma prepričani, katero vrsto končne obdelave materiala oziroma površine bi potrebovali za vaš izdelek, je najbolje kontaktirati mojstra oziroma podjetje, ki se s tem ukvarja – razložili vam bodo, katere vrste brušenja, poliranja in drugih postopkov sploh obstajajo in kateri bi bil najbolj primeren za vas. Kontaktirajte jih in se posvetujte z njimi – tako boste dobili točno tisto, kar potrebujete in boste tudi res zadovoljni z brušenjem in tudi s končnim izdelkom!

V isti kategoriji: