Pri kateri starosti otroku kupiti uro?

Otroci hitro rastejo in s tem se hitro spreminjajo tudi njihova zanimanja in potrebe. Majhni otroci se hitro navdušijo nad skoraj vsem, zato je za nakup otroške ure pravi čas takrat, ko predpostavite, da bo za otroka to lepo presenečenje. Nikakor ni treba čakati na to, da otrok obvlada gledanje na uro, saj se bo tega hitreje naučil, če bo imel to na roki. Morda bo na začetku ta zanj predstavljala predvsem zanimivo igračo, a zelo hitro po usvojil, kako se jo uporablja. Za nakup otroške ure tako skorajda nikoli ni prezgodaj.

Barvita številčnica in prikupen pašček

Otroške ure se precej razlikujejo od tistih za odrasle. Ne le, da so manjše in tako prilagojene otroškim ročicam, ampak so običajno tudi veliko bolj barvite. Paščki so narejeni iz mehkih materialov, ki se lepo prilegajo in ne motijo otroka med igro, poleg tega pa so živih barv, lahko pa jih krasijo tudi različni prikupni motivi. Med otroki so gotovo najbolj priljubljeni tisti z junaki iz risank, ki lahko krasijo tudi številčnico, zaradi česar so najmlajšim le še bolj všeč.

Pri nakupu bodite pozorni na to, da je pašček otroške ure nastavljiv, saj ga otrok tako ne bo prehitro prerasel, ter da je izbrani model prilagojen otrokovi starosti in njegovemu okusu. Vi sami najbolje veste, kaj je všeč vašemu otroku in nad čim se navdušuje, zato vam ne bo težko izbrati primernega modela zanj.

Otroške ure so didaktični pripomoček

S pomočjo otroške ure se otrok nauči, kako se meri čas in kaj pomeni določen položaj kazalcev. V prvi vrsti mora biti izbrani model tak, da je otroku všeč in mu s pomočjo zanimivih motivov in barv vzbudi zanimanje. Hkrati pa mora imeti tudi pregledno številčnico z jasno izpisanimi številkami, saj se bo na njej otrok lažje znašel. 

Na začetku bo občudoval le premikanje kazalcev in njihovo tiktakanje ter ponosno prav vsakemu pokazal, kaj ima na roki, že kmalu pa bo s pomočjo pojasnil staršev začel razumeti, koliko je ura, sploh če mu starši povedo, da je recimo ob določenem položaju kazalcev čas za risanko. Lahko nam verjamete na besedo, da si bo otrok to hitro dobro zapomnil.

V isti kategoriji: