Kako najti poceni padalsko vrv?

V tem prispevku vam bom podal par nasvetov s katerimi boste lahko našli kvalitetno padalsko vrvico.

Padalska vrvica postaja vse popularnejša za izdelavo zapestnic in preživetje v naravi. Ker je zelo uporabna kot orodje je potrebno znati prepoznati kvalitetno padalsko vrv. S tem boste lahko prepričani, da vam bo lahko služila kot orodje če jo boste za to potrebovali.

Sledite tem parim nasvetom:

Material

Paracord je izdelan najlona. Našli boste tudi poceni verzije iz poliestra, ki pa niso znane kot kvalitetne.

paracord

Poliester boste prepoznali, saj ga ne morete združiti z najlonom. To pomeni, da ko boste hoteli skupaj stopiti dve različni padalski vrvi, to ne bo šlo, če je ena iz poliestra.

Število notranjih nitk

Notranje nitke so pomemben dejavnik pri prepoznavanju kvalitete. Če gledamo tip 550, ki je najpogostejša vrsta padalske vrvi, je število nitk znotraj ovoja ponavadi med 7 in 9, le te pa se delijo na tri manjše nitke. Če ne le teh manj, to pomeni, da to ni najvišja kakovost paracord-a, ki je na trgu.

Oglejte si kaj s tem mislim tu:

Vozli

V niti paracord so včasih manjši vozli oziroma se notranja nit nabije znotraj ovoja. To je neugodno, saj to pomeni, da estetsko ta vrv ni primerna. To pomanjljivost se odpravi s tem, da se notranje nitke preprosto napne in odreže višek, ki smo ga potegnili ven.

Padalsko vrv lahko najdete tudi na:

http://www.paracordguild.com/

Je kvaliteta pomembna?

Začuda kvaliteta pomeni nekaj drugega skoraj vsakomur. Pri padalski vrvi je tako, da je najpogosteje ta vrv namenjena preživetju v naravi ter hobiju izdelovanja in pletenja.

Za preživetje v naravi absolutno potrebujete padalsko vrv najvišje kakovosti, medtem, ko se za hobi in okrasne predmete lahko dostikrat uporabi cenejšo padalsko vrv.

Odločitev je vaša. Osebno uživam v pletenju, upam, da se boste hobiju pridružili tudi vi.

 

V isti kategoriji: