Psi obožujejo bikovke

Žvečenje velja za izjemno pomemben del pasjega življenja. To psom namreč narekuje njihov naravni nagon. S pomočjo žvečenja kosmatinci krepijo čeljust, si čistijo zobe in na takšen način ohranjajo zdravje v ustni votlini. Dokazano je, da imajo psi, ki pogosteje žvečijo, precej manj zobnega kamna pa tudi veliko bolj zdrave zobe.

Obenem je žvečenje tudi odlična vrsta stimulacije, da se pes primerno zamoti. S tem si lajša tudi občutke stresa, tesnobe ter podobno. A izjemno pomembno je, da mu zagotovimo primerne priboljške za prežvekovanje.

Veliki finalisti med pasjimi priboljški

Na trgu so vam na voljo številni pasji priboljški za žvečenje. Zavedati pa se morate, da vsi še zdaleč niso enako kakovostni. Na sploh je najbolje pasjo hrano pa tudi priboljške nakupovati kar v specializirani prodajalni za male živali.

Veliki finalisti med pasjimi priboljški pa so zagotovo bikovke. Psi jih namreč naravnost obožujejo. Izdelane so iz posušenega bikovega penisa. To večina lastnikov psov niti ne ve, prav tako ne nekateri prodajalci v trgovinah za male živali. Vseeno pa je treba biti pri tej vrsti priboljškov izjemno previden. V nekaterih primerih je izdelek pred sušenjem obdelan s kemikalijami. To lahko na dolgi rok pomeni zastrupljanje živali v majhnih dozah.

Tudi zdravi priboljški za psa so lahko izjemno slastni

Najzahtevnejši lastniki psov pa v gori ponudbe s pasjimi priboljški iščejo predvsem zdrave. Zavedajo se, da so lahko tudi zdravi pasji priboljški lahko izjemno slastni. Zahteven kupec praviloma posega po visoko-proteinskih priboljških z okusnim polnilom. Dobro je, če na primer hrustljava skorjica v sebi skriva sočno sredico z esencialnimi omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami. Kakovostna receptura takšnih priboljškov prepriča tudi najzahtevnejše kosmatice.

pasja hrana
Kužki bodo srečni in zdravi, če bodo deležni kvalitetne pasje hrane, kot je naprimer hladno stiskana hrana za pse

Pri izbiri priboljškov za vašega pasjega prijatelja pazite tudi na to, da ne vsebujejo neustreznih dodatkov. Uravnovešena sestava ne vsebuje sladkorja, umetnih barvil ter arom.

Izračunajte količino pasjih priboljškov

Priboljški se vsekakor ne smejo dajati psu kar tako in vseskozi. Takšna hrana naj bo namenjena samo za posebne priložnosti, ko na primer želite psa pohvaliti za storjeno dejanje. Sicer pa morate tudi izračunati količino, ki je glede na težo ter aktivnost primerna za vašega psa.

pasja hrana
Glede na velikost psa je potrebno določiti količino pasje hrane, ki naj je bo deležen na dnevni ravni.

Paziti morate tudi na to, kdaj vaš pes zavrača na primer večerjo, z veseljem pa zmaže priboljšek. To pomeni, da enostavno ni lačen. Izjemnega pomena je torej, da spremljate ješčnost svojega psa. Pasji priboljški so zanj torej lahko prav posebna nagrada. Lahko se zgodi, da bodo takšne izdelke uživali, ne pa svoje običajne hrane, četudi se ne počutijo ravno najboljše. Po potrebi se v povezavi s tem posvetujte še z veterinarjem.

V isti kategoriji: