Dnevna soba

Če je v stanovanju kateri prostor bolj pomemben, kot je dnevna soba, naj me takoj koklja brcne. Če imate prostor za dnevno bivalni prostor, si ga uredite vedno tako, da bo to center dnevnega druženja z vašim malčkom, najstnikom, partnerjem ali pa prostor, kjer boste preživljali svoje trenutke brezdelja sami s seboj.dnevna soba
Sam si predstavljam optimalno razporeditev prostorov v stanovanju vedno tako, da izhajam iz števila družinskih članov, ki v njem živijo ter seveda iz njihovih posebnih potreb, morda hobijev ali delovnih obveznosti. V manjšem stanovanju, kot so garsonjere ali studii, je pogosto težko najti prostor za dnevno bivalni del, ampak po mojem osebnem mnenju ga je nujno poiskati že v samem začetku, torej takrat, ko pričnete v vselitvijo in opremljanjem. V manjših kvadraturah smo seveda prilagodljivi, omislimo si kombinacijo kuhinje, če je le mogoče s pultom, ki se nadaljuje v jedilni del in dnevni prostor. Še najbolje je, če se ta lahko podaljša v balkon, da lahko izstopite na svež zrak kadarkoli si zaželite osvežitve. Vsekakor imejte v mislih, da v kuhinjo stopite le takrat, ko si morate kaj skuhati ali pripraviti nek osvežilni napitek. Če vas je v stanovanju več, bo seveda kuhinja bolj obremenjena. Jedilni del je veliko manj pomemben. Zato se mnogo katera družina zavestno odreče udobni in prostrani jedilnici, če si le lahko na ta račun poveča dnevno bivalni del. Ko ste pojedli kosilo ali večerjo, kar običajno ne traja več kot nekaj minut, boste ta prostor verjetno zapustili, medtem ko boste v dnevni sobi preživeli veliko več časa.
Najbolje je seveda, da si lahko privoščite prav poseben prostor, ki postane vaša dnevna soba. Ta naj bi optimalno merila od 15-20 kvadratnih metrov v več sobnih stanovanjih, v hišah pa lahko tudi več, a ne pretiravajte, saj je tak prostor potrebno pozimi tudi ogreti in poleti shladiti, kar pa zna biti pomeniti pri večji kvadraturi tudi visok strošek. Nekako si predstavljam da v osrednjem prostoru vašega stanovanja najde prostor sedežna garnitura, nizka dolga omara s televizijo, nekaj polic, stenskih nalepk ali poslikav, če imate kak nezaseden kotiček bo tam verjetno računalnik ali dva, ne pozabite pa tudi na knjižno polico, če seveda niste že povsem prešli na elektronske knjige. Dnevna soba naj bo vaš najljubši bivalni prostor, zato si vedno vzemite dovolj časa, da jo primerno opremite.

Vas zanima tema “hiša Ljubljana“? Potem si preberite članek na to temo.

V isti kategoriji: